Over Martine

Mijn verhaal

Martine

M
ijn persoonlijkheid: ik heb een sociale persoonlijkheid en ik hou van samenwerken. Zelf ben ik hoogsensitief, dit was vaak een opgave, maar nu een gave. Ik heb geleerd dit in te  zetten om anderen te helpen. Al even wil ik voor mezelf starten maar elke keer kwam het er niet van. Nu is de tijd gekomen om  dit door te zetten. Ik wil iedereen die dat wil en daar behoefte aan heeft op weg helpen om weer blij met zijn of haar lijf te worden.

 

I
k stel me graag even aan je voor:

Mijn naam is Martine Voedingscoach. Ik wil jou helpen om gewicht te verliezen op een gezonde manier. Dat is mijn passie en doe ik vol enthousiasme.

Altijd al, vond ik sporten heerlijk. Ik hou ervan om slank en fit te zijn. Het voelt gewoon goed. Niet dat ik perfect ben, maar ik probeer, zo goed mogelijk, in shape te blijven. Net als veel mensen, ben ik ook wel eens “wat” dikker geweest dit gaat met ups en downs. Ik heb het altijd als een uitdaging gezien om gezond en slank te zijn en te blijven. Want net als iedereen hou ik ook van lekkere dingen en vind ik het lastig om die lekkere dingen te laten liggen en te kiezen voor het meest gezonde. Met plezier hou ik vakliteratuur bij, zo volg ik altijd met grote interesse de onderwerpen op de gebieden van sporten, afvallen, voeding en gezondheid. En was ik bovenmatig geïnteresseerd in de geheimen van gezondheid. Ik bestudeer alles over voeding en sport om daarmee mezelf en ook andere mensen een beter leven te geven. Tevens heb ik de opleiding gewichtsconsulent gevolgd.

Hoe is het allemaal begonnen?

Toen ik 16 jaar oud was raakte ik geïnteresseerd in voeding, beweging, gezondheid en de werking van het menselijk lichaam. Ik vroeg me toen al af waarom veranderd mijn lichaam na de pil en waarom krijg ik steeds meer vet op mijn lijf als ik niet anders eet en drink. Toen kwam ik erachter dat ik steeds meer was gaan zitten, studeren, werken, auto rijden, alles deed ik ineens zittend, mijn lichaam reageerde hierop wat logisch is, maar ik vond dit niet zo leuk. Vanaf dat moment wilde ik alles weten over het menselijk lichaam en waarom mijn lichaam reageerde zoals het deed.

Eigenlijk ben ik vanaf dat moment al op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag “hoe blijf ik slank en fit?”. Al vrij gauw kwam ik er achter dat gezond eten en bewegen een belangrijke combinatiefactor is. Maar er is zoveel, elkaar tegensprekende informatie. De meningen over wat wel en niet gezond is, zijn verdeeld, door verschillende belangen en zienswijzen. Ik begon verbanden te zien in de boeken die ik las. Ik ben gaan zien wat werkt en wat niet, in ieder geval waren er heel veel boeken over diëten maar niets voor de langere termijn. Vaak zie ik dat het eten van minder “snelle” koolhydraten en meer groenten en een beetje fruit en wat meer vezels en wat meer eiwitten, vaak leiden tot snellere verbranding van je (opgeslagen suikers) waardoor je je vetreserves gaat verbranden, daarbij speelt ook een grote rol dat je moet blijven bewegen, dit hoeft geen sporten te zijn, actief zijn in je huishouden is soms nog wel effectiever en heeft gelijk als resultaat een schoon huis. Ik adviseer als je er echt voor wil gaan, wel krachttraining, omdat dit zorgt voor meer spiermassa en daardoor een hogere verbranding en een mooier figuur.

Maar er is nog 1 grote saboteur van onze slanke lijn en dat is de voedingsindustrie, die willen natuurlijk maar 1 ding en dat is zo veel mogelijk verkopen zonder echt interesse te hebben in onze gezondheid! Ze plakken er een label op “gezond” en daar moet je het dan mee doen, terwijl het helemaal niet gezond is. (wie heeft dit op school geleerd, een etiket goed lezen?) Ik kan daar echt heel erg slecht tegen, we worden misleid. Daarnaast kan niet iedereen die perfecte smaken weerstaan en niet iedereen weet ook dat er hele geleerde mensen recepten maken om jou verslaafd te maken aan hun product. Om het allemaal nog moeilijker te maken zijn vaak de minder goede producten ook nog eens goedkoper en staan ze op ooghoogte in de supermarkt. >

Verder spelen ook vaak emotionele problemen een rol, hier ligt vaak ook een rol voor mij als coach. Of voor mijn man die in juni zijn diploma behaald als Hypnotherapeut. Hij kan je helpen met het terugvinden van je kracht om af te vallen door middel van hypnose. Wil me meer weten over de werking van hypnose? Lees eens verder op de site van Hypnose instituut Nederland.

Wil jij het ook proberen, zelf weer de regie?

Ik heb verschillende programma’s bedacht, een groeps- en een individueel programma, eet en beweegschema’s voor als je het graag zelf online wil doen en ik heb een online cursus geschreven (e book), succesvol afvallen, waarin ik je vertel wat de sleutel is tot het geheim, van een slank en gezond lijf, voor alle leeftijden en levensfases.

Mijn Missie:

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen weer blij maken met hun lijf.

Overgewicht is niet nodig, ik kan je daarbij helpen, aankomen in de overgang kun je voorkomen, ik kan je vertellen hoe, alles door je eetpatroon aan te passen, weer opnieuw te leren luisteren naar jou lichaam. Na elke nieuwe levensfase (pubertijd, jong volwassen, na het krijgen van kinderen, de overgang) heeft je lichaam een nieuwe energiebalans. Ik meet deze voor je op en maak een voedingsschema voor jou op maat. Naar de behoefte van jou lijf. Zo kom je niks tekort en krijg je ook niet teveel.

Ik zie het niet alleen als mijn missie deze kennis over te dragen, maar ook om jou stap voor stap te helpen de juiste aanpassingen in je leven in te bouwen. Maar ook voor mensen die graag aan willen komen heb ik tips en adviezen, het komt op hetzelfde neer, jou energiebalans berekenen en daarop jou eetschema bouwen.

Visie:

Mijn visie is: een gezonde samenleving, waar iedereen weer blij is met zijn gewicht en lijf. Waar iedereen beschikt over voldoende energie en iedereen weer zelf aan het roer staat. Met als bijkomend voordeel, minder welvaartsziekten, zoals o.a. diabetes en hart en vaatziekten.

Waarden:

Respect, respect voor jou en je doelen.

Enthousiasme, ik hoop veel mensen te bereiken en te helpen met hun nieuwe eetpatroon.

Betrokken, ik ben altijd betrokken bij alles wat ik doe. Ik zet me voor 100% in voor een goed eindresultaat.

Leuk, ik vind het gewoonweg leuk om anderen te helpen hun doelen te bereiken. Ik word hier vrolijk van!

Vyrex Solutions | 2019