Diploma behaald! Hypnotherapie practitioner. Maar wat is het nou precies wat je doet Michel? Michel geeft antwoord in onderstaande blog op de 2 meest gestelde vragen.

Diploma behaald! Hypnotherapie practitioner. Maar wat is het nou precies wat je doet Michel? Michel geeft antwoord in onderstaande blog op de 2 meest gestelde vragen.

Ja hoor, na lang ploeteren is het diploma op zak. Het langverwachte moment is daar.

Na veel oefenen is nu de tijd gekomen om te gaan werken aan zijn droombaan, droomberoep! Nooit wist hij ‘echt’ wat hij wilde. Maar nu is het eindelijk zover.

In eerste instantie kwam hij zelf in contact met hypnotherapie. Iemand vertelde hem, probeer het eens! Hij was verwonderd en geraakt. In zo’n korte tijd. Zoveel resultaat. Hij dacht daar moet ik meer van weten. Hij is zich gaan verdiepen en toen kwam er een ‘playshop’ op zijn pad. Geen ‘workshop. Nee, de bedenkers hadden zelfs hier over nagedacht. Het idee dat je aan het werk bent is misschien te negatief. Het is verwonderen, op een leuke manier leren, met humor anderen helpen. Hou het luchtig. De toon is gezet. Opgegeven voor die dag cursus! Wat was dat tof man!

Geen twijfel meer, dit wil ik zijn, dit ben ik! Dit word mijn beroep! Mensen helpen met allerlei “problemen”

De opleiding is hij begonnen vol goede moed en heeft zijn diploma met een 8.2 afgerond. Gefeliciteerd! We hebben dit gevierd met goede champagne

Michel wil nu starten met zijn eigen praktijk, in november volgt hij een cursus hoe start ik mijn eigen praktijk? Ook via 1 van de vaste trainers van zijn opleiding.

Over hypnotherapie zijn nog veel vragen en is nog veel onbekend! De vragen die het meest op zijn pad komen?

Dan geef ik toch de hele controle over mezelf weg?

Nee hoor, zegt hij dan, je bent in een soort trance, je weet wel. Net zoals je een goed boek leest of film kijkt. Tijdens hypnose staan je bewuste en je onbewuste aan. Alleen zetten we je bewuste een beetje zachter (die bemoeit zich graag overal mee) en je onbewuste een beetje harder. (die zit altijd in dat verdom hoekje) In je onbewuste ligt al je levenservaring opgeslagen. Hierdoor heb je vaak snel je antwoorden paraat. Het onbewuste helpt je heel snel en onbewust beslissingen voor je maken, bijna alles in ons gaat via een automatisch programma. Soms proberen we hetzelfde te doen met ons bewuste. Dit lukt dan niet. Even een voorbeeld: Ons onbewuste is een mega snelle computer die hele ingewikkelde berekeningen kan maken, echt meerdere tegelijk. Daarentegen is ons bewuste die computer die uren moet laden voor die uitkomst. Wat Michel in de praktijk doet even heel simpel gezegd: Hij helpt je eigenlijk alleen te ontspannen en hij laat jou in jezelf het opgeslagen antwoord vinden. Hij is meer een soort gids. Als je daar aangekomen bent, kun je vaak heel snel en simpel achterhalen waarom je het probleem op dit moment hebt en of doet. Daarnaast helpt hij het dan ook direct op te lossen door aangeleerde technieken. Nee, geen hocus pocus. Maar vaak door taal, bijvoorbeeld wat veel mensen wel kennen NLP. Vaak kun je ook om je probleem lachen, je doet nu iets wat handig was in je kindertijd. Nu blokkeert het je. Je lost het daar op en je kunt weer verder.

Let op, nu een taal truc. Klant zegt: “Michel ik ben echt altijd onzeker!” Michel vraagt: “echt altijd?” Klant zegt: “JA ALTIJD.” Michel vraagt: “weet je dat zeker?” Klant antwoord weer: “JA.” Michel zegt: “Nou dan ben je daar in ieder geval zeker van.”

Klant zegt: “Ik voel me altijd een mislukking.” Michel zegt: “altijd?” Klant antwoord: “JA!” Michel zegt: “Nou dan is dat in ieder geval WEL gelukt.,,

Moet ik al mijn problemen vertellen?

Ook niet, je hoeft hem alleen te vertellen door welk probleem jij heen wil werken. Dit kan een angst voor iets zijn, een gevoel zijn, ergens in vastlopen zijn, afvallen lukt niet, nagelbijten, stoppen met roken, stoppen met snoepen, allerlei zaken kunnen aangepakt worden. Zelfs, inspiratieloos zijn, iets wat je opmerkt bij je kind zijn, je slecht voelen, depressie, angsten, geen keuzes kunnen maken etc. Je hoeft niks in detail te vertellen, als jij je die situatie maar wel voor de geest kan halen dat is voldoende.

Michel heeft nu de 1.0 opleiding afgerond en is van plan de vervolgopleiding 2.0 ook te gaan volgen. Wil jij meer weten over hypnose en wat het voor jou kan betekenen? Neem contact met hem op via 06-45424308 of stuur een mail naar info@voedingscoachmartine.nl

 

Vyrex Solutions | 2019